Gerecht houdt reconstructie van moord op bejaarde Bruggeling

Redactie KW

Het parket van Brugge hield vanochtend een reconstructie van de roofmoord op een bejaarde man van 76 in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis.

Hij werd in december om het leven gebracht, zijn lichaam werd twee weken later teruggevonden in een sloot in Merelbeke. Intussen legde een jonge man van Angolese afkomst bekentenissen af. Hij wordt verdacht van ontvoering, gijzeling en roofmoord.

Volgens procureur Berkvens is de reconstructie goed verlopen in die zin dat de verdachte probleemloos zijn medewerking heeft verleend. “Dit wil echter niet zeggen dat zijn verklaringen overeenstemmen met de medico-legale vaststellingen. Zo blijft hij er bij dat het slachtoffer levend werd achtergelaten ter hoogte van de afrit/oprit Merelbeke opdat men het lichaam snel zou vinden”, zegt de procureur. “Ten eerste werd het lichaam achtergelaten op een plaats, circa 10 meter dieper dan de berm en ten tweede wordt dit tegengesproken door de wetsgeneesheren die het overlijden vroeger situeren”.

Geld

Het motief van de roofmoord is volgens het parket geld. “De auto van het slachtoffer werd achter zijn rug al enkele weken voor de feiten via internet verkocht en diende daags na de feiten aan de koper worden. De avond van de feiten ging de verdachte ook op drie verschillende plaatsen geld afhalen met de bankkaart van zijn slachtoffer. Diezelfde bankkaart gebruikte hij nog tot driemaal toe om in Brussel aankopen te verrichten”.

(A.D.)

Gerecht houdt reconstructie van moord op bejaarde Bruggeling

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier