Gepensioneerde leraar uit Kortrijk die man doodstak, wordt vrijgelaten

Redactie KW

Hugo Deschuyter, de 61-jarige voormalige leraar uit Kortrijk die eind augustus een indringer in zijn woning doodstak met meer dan twintig messteken, wordt vrijgelaten onder voorwaarden. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent dinsdag.

Op 27 augustus drong de 34-jarige Diego Demasure binnen in de woning van de gepensioneerde leraar Hugo Deschuyter. Demasure wilde hem vermoedelijk aan de tand voelen over pedofiliegeruchten, volgens zijn advocaten waren er eerder al bedreigingen. Het kwam tot een handgemeen, waarbij Demasure overleed door meer dan twintig messteken. Twee weken geleden wilde de raadkamer van Kortrijk Deschuyter al vrijlaten, maar het parket ging daartegen in beroep.

“Uit anderhalve maand onderzoek blijkt dat er niets te vinden is over de insinuaties rond pedofilie”, aldus zijn advocaat Inge D’Haese. “Tot op vandaag blijven we erbij dat het om een aanval ging waartegen onze cliënt zich heeft verweerd.” Deschuyter wordt dinsdag vrijgelaten uit de gevangenis van Ieper. De man moet zich aan een aantal klassieke voorwaarden houden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier