West-Vlaamse én Gentse streekproducten in Komen Eten

20/03/17 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:25

Vanaf maandag 20 maart duikt Komen Eten een week lang onder in Vlaanderens lekkerste streekproducten. De special serveert zowel authentieke àls uitgeweken West-Vlaamse specialiteiten.

West-Vlaamse én Gentse streekproducten in Komen Eten

Vanaf maandag 20 maart t.e.m. donderdag24 maart duikt Komen Eten een week lang onder in Vlaanderens lekkerste streekproducten. Stefaan uit Oostduinkerke mag de spits afbijten op maandag. Stefaan is een echte garnaalvisser die met zijn trekpaard de zee in gaat. Oostduinkerke is volgens hem de enige plaats ter wereld waar ze nog op deze authentieke manier vissen.

West-Vlaamse én Gentse streekproducten in Komen Eten

Stefaan doet mee aan Komen Eten om Oostduinkerke en de 'beste garnalen ter wereld' op de kaart te zetten. Zijn menu staat dan ook volledig in het teken van de Noordzee. Normaal kookt de vrouw van Stefaan, maar voor Komen Eten maakt hij graag een uitzondering. Wanneer zijn gasten aankomen maakt Stefaan meteen indruk met zijn trekpaarden die bij hem in de tuin staan. Als voorgerecht serveert Stefaan huisbereide garnaalkroketten. Ook voor het hoofdgerecht staan er garnalen op het menu: Tomates Crevettes. Die zal hij serveren met verse frietjes van aardappelen uit zijn tuin.

Op dinsdag trekt Komen Eten een beetje landinwaarts, om er halt te houden in Gent. Maar ook daar treffen ze -hoe kan het ook anders?- een (uitgeweken) West-Vlaming aan. Carl Demeestere is marktkramer en verkoopt de bekende Gentse Cuberdons of 'Neuzen'. Zijn huis lijkt wel op Neuzenland, zo zegt hij zelf.

West-Vlaamse én Gentse streekproducten in Komen Eten

Maar naast neuzen bezit Carl ook een grote collectie hoeden, want zonder hoed kan hij niet werken. Ondanks het feit dat Carl eigenlijk een West-Vlaming is en 15 jaar geleden pas naar Gent is verhuisd, is hij heel fier op zijn stad. Hij ontvangt zijn gasten voor het aperitief dan ook in Het Gravensteen. Daar serveert hij hen een gin met een neuzeke in. Voor het echte werk verhuizen ze naar Carls huis, waar Carl alvast indruk maakt met zijn voor- en hoofdgerecht.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!