West-Vlaams culinair trio opende eigen zaak in 't Patershol

29/02/16 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Sinds 4 januari heeft de Gentse horeca er nog een interessant adresje bij. In de Vrouwebroersstraat, te kloefe in 't Patershol, opende 'Roots' er de deuren, de nieuwe zaak van een op en top West-Vlaams trio.

West-Vlaams culinair trio opende eigen zaak in 't Patershol

Nele Victoor, Kim Devisschere en Tom Pauwelyn © FV

Roots is het kindje van chef-kok Kim Devisschere en Nele Victoor. Kim is er 31, komt uit Hollebeke bij Ieper en hij studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge. Al van zijn twaalf jaar is hij naar eigen zeggen bezield bezig met koken. Kim belandde in Gent dankzij zijn toenmalige vriendin en de voorbije jaren deed hij onder meer ervaring op bij restaurants zoals Volta, Publiek, De Superette en bij Danny Horseele. "Mijn vriendin Nele Victoor is zaalverantwoordelijke en bij uitbreiding ook poetsvrouw en secretaresse", vertelt Kim. "Nele is afkomstig uit Heuvelland, haar ouders hielden De Lork op de Kemmelberg open."

West-Vlaams culinair trio opende eigen zaak in 't Patershol

Kim en Nele besloten samen een zaak op te starten en haalden er sous-chef Tom Pauwelyn bij, afkomstig uit Wervik. "We zorgen voor seizoensgebonden, pure gerechten aan betaalbare prijzen, weliswaar met toch een zeker gastronomisch niveau", schetst Kim zijn keuken. "We proberen een gezellige sfeer te creëren en te zorgen dat iedereen zich direct thuis voelt."

West-Vlaams culinair trio opende eigen zaak in 't Patershol

Intussen is de zaak al bijna twee maand open en de uitbaters zijn tevreden. "We merken dat we een zeer divers publiek over de vloer krijgen", vertelt Kim. "Jong en oud, zakenmensen in kostuum en klanten die gewoon na het werk langskomen, een heel diverse mix. Da's ook de grote troef van Gent vind ik, dat je hier zo'n diversiteit hebt."

>> www.rootsgent.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!