VIDEO Half West-Vlaams, half Gents: Modern Art speelt live sessie in bar Jos

01/03/16 om 22:12 - Bijgewerkt om 22:12

Dinsdagavond speelde Modern Art een set in bar Jos, enkele weken geleden waren ze nog finalist voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

VIDEO Half West-Vlaams, half Gents: Modern Art speelt live sessie in bar Jos

Modern Art, dat zijn enerzijds de West-Vlamingen Sven en Toon (beiden uit Deerlijk), en anderzijds de Gentenaars Brecht (frontman), Toon en Simon. Dé perfecte mix van West-Vlaanderen en Gent dus. 't Is te zeggen 'bijna perfect', want om mee te mogen doen aan Westtalent was er net één Gentenaar te veel. Voor een finale stek in de Oost-Vlaamse tegenhanger Oost.Best! was er evenwel geen probleem.

De band ontstond toen Sven, Brecht en Toon elkaar tegen het lijf liepen toen ze gezamenlijk een lerarenopleiding volgden in Gent, back in 2012. Het klikte, ook muzikaal, en de groep bleef muziek maken. Over een genre was er snel een consensus. "Jullie zijn toch ook fan van The Beatles hé?", vroeg Sven, en de toon (niet dé Toon natuurlijk) was gezet. Modern Art brengt (meerstemmige) poprock en speelde in februari nog de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, waar ze het net niet tot de drie laureaten schopten. Ze speelden ook al op Boomtown, Crammerock en Dranouter aan Zee en hopen daar de komende maanden en jaren nog een mooi vervolg aan te breien.

Momenteel combineren alle groepsleden hun muzikale bezigheden nog met een andere/echte job. Overigens werd geen enkel groepslid uiteindelijk leerkracht. "Brecht en Toon werken beiden bij een Gents bedrijf rond sociale media", vertelt Sven. "Jonas is schrijver, onder meer voor Eos en enkele kunstmagazines, en ikzelf werk op de redactie van Radio Nostalgie." Repeteren doen ze op zondag en soms -bijvoorbeeld als ze bij de finalisten zijn voor De Nieuwe Lichting- wat vaker.

"Bedoeling is te blijven groeien", klinkt het. "We willen coole dingen blijven doen, misschien een single uitbrengen of zo. De laureaten van De Nieuwe lichting krijgen een plekje op Pukkelpop. Nu we dat net niet gehaald hebben, is het onze ambitie om alsnog op Pukkelpop te raken."

Even Chokri bellen dan maar?

(FV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!