VIDEO Burgemeester Daniël Termont: "Het West-Vlaams wint terrein"

02/03/16 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:38

Maandag kwam de Gentse burgemeester onze pop-upredactie officieel openen, dinsdag mochten we nog eens op 'audiëntie' voor een interview. En Daniël Termont heeft het wel voor de West-Vlamingen in Gent.

VIDEO Burgemeester Daniël Termont: "Het West-Vlaams wint terrein"

Jawel, Daniël Termont is blij met al die West-Vlamingen in 'zijn' stad. Meer dan 40.000 zijn het er volgens de burgemeester, en die dragen bij tot het succes van Gent. "De West-Vlamingen zijn ontzettend belangrijk voor de culturele ontwikkeling van de stad, maar ook in de economie bijvoorbeeld. Heel wat patroons van grote, maar ook van kleine bedrijven, zijn West-Vlamingen en ook aan de universiteit is de impact groot."

Daniël Termont zelf ziet niet echt grote verschillen tussen de 'oude' en 'nieuwe' Gentenaars, op het taaltje na dan misschien. "Voor mij zijn ze allemaal gelijk, iedereen die in Gent woont is voor mij een Gentenaar. Dat geldt trouwens niet alleen voor West-Vlamingen, de stad heeft ook een grote Turkse en Marokkaanse gemeenschap en er komen de laatste jaren ook veel Oost-Europeanen bij."

Delen

In de schaarse vrije tijd die ik heb, kom ik graag naar West-Vlaanderen

En West-Vlaanderen zelf, wat vindt Daniël Termont daarvan? "Ik kom regelmatig in West-Vlaanderen. Ik kom er vaak om te vergaderen met de burgemeesters van andere centrumsteden, of bijvoorbeeld in het kader van de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog", aldus Daniël Termont. "In de schaarse vrije tijd die ik heb, kom ik er ook wel eens graag. Zo heb ik al eens Brugge en Kortrijk bezocht met mijn echtgenote. En ook het landschap rond Diksmuide vind ik heel mooi."

(FV/Video RC)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!