VIDEO Acteur Tom Vermeir: "Ik was kapot na de opnames"

02/03/16 om 17:45 - Bijgewerkt om 17:45

Dé revelatie van Belgica is Tom Vermeir. Afkomstig uit Koksijde en al jaren nauw verbonden met het theater. "Ik heb de smaak te pakken voor film."

VIDEO Acteur Tom Vermeir: "Ik was kapot na de opnames"

© BELGA

Tom Vermeir kennen we van enkele bijrolletjes op televisie, maar vooral van theater. Met zijn eerste langspeelfilm werkt hij zich serieus in de kijker. En hoé! "Ik heb moeten recupereren na het draaien. Echt waar. Ik was kapot. Maar ik hou wel van dit soort intensiteit, die ik ook graag heb in een theaterproject of A Brand indertijd. Het is alles of niets en ik zie dat ook graag bij andere mensen. Als je met Arne (Sierens, red.) op het podium staat, moet je er ook niet aan denken om maar op vijftig procent te spelen. Hij vraagt honderd procent, maar gééft ook minstens evenveel. Dat was ook zo met Felix."

Delen

Ik was ook erg onzeker de scène waarin ik een ketaminetrip beleef. Dat is echt moeilijk spelen als je bloednuchter bent

Voor Tom is het een thuismatch dankzij dat West-Vlaams. "Maar ik zou even graag nog eens in 't Brussels of Antwerps spelen. We zijn ook die tijd gepasseerd dat daar een gedoe werd van gemaakt. Je wil toch een bepaalde vorm van authenticiteit?" Die zagen we overigens ook terug in enkele heftige scènes, al is de coke doodgewoon... babylaxeermiddel.

"Emotioneel vond ik de scène, waarbij ik Rodrigo (Sam Louwyck, red.) afsla in het steegje, het zwaarst. Toen dat gedaan was, voelde ik me echt vies. Nee, ik was daar echt niet goed van. Ik was ook erg onzeker de scène waarin ik een ketaminetrip beleef. Dat is echt moeilijk spelen als je bloednuchter bent. Ik had ook gezegd aan Felix dat we nu alles al nuchter hadden gedaan, maar dat het voor die scènes misschien handig was als ik een glas of drie tequila achterover sloeg. Hij heeft me toch kunnen overtuigen. 'Kijk, de fles staat daar als je wil. Maar volgens mij kan je het nuchter ook. Felix is iemand die zijn acteurs zo ver krijgt. In theater heb je de dunne grens waarbij je vlak voor de première handelingen van je personage begint over te nemen. Nu was dat ook zo." Vermeir heeft alvast de smaak te pakken voor film, al toert hij vandaag nog rond met Flandrien van Action Zoo Humain en heeft hij nog enkele theaterprojecten en eigen werk op stapel staan. "Ik heb de smaak voor film te pakken, ja. Maar het project primeert altijd boven de keuze tussen theater en film. Dat de lat nu erg hoog ligt? Laat ze daar maar liggen..."

(BVB - Video RC)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!