Professor Reynaert uit Torhout werkt in Gent maar voelt zich op en top West-Vlaming

04/03/16 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:25

Professor Herwig Reynaert woont in Torhout en werkt in Gent. Benieuwd wat hij te vertellen heeft over de Oost-Vlaamse hoofdstad en hoe het voelt om er vijf dagen op zeven te vertoeven.

"Ik werk al sinds 1 januari 1991 in Gent", steekt Herwig Reynaert, professor politieke wetenschappen aan de Gentse Universiteit van wal. "Daarvoor heb ik vier jaar politieke wetenschappen gestudeerd, ook al in Gent."

"Neen, ik heb er nooit aan gedacht om naar Gent te verhuizen. Ik vind wonen in Torhout en werken in Gent ideaal, het is als het ware een perfecte manier om werk en privé gescheiden te houden."

"Wat ik zo leuk vind aan Torhout? De kleinschaligheid, die genereert een bijzondere gezelligheid. Het is ook heel aangenaam om er veel mensen te kennen. Gent is, volgens Vlaamse normen, een grootstad maar op de een of de andere manier straalt Gent nog altijd de gezelligheid uit van een kleine stad."

"Mijn favoriete plekje in Torhout is het kasteel Aertrycke. Op de foto hierboven zie je het kasteel in de achtergrond. Gent heeft ook talloze mooie plekjes. Als ik er dan toch twee zou mogen kiezen ga ik voor de Graslei/Korenlei en de aula van de Universiteit."

"West-Vlaming, Gentenaar... Ik voel me in de eerste plaats mens onder de mensen. Uiteraard is er in positieve zin vaak wat anima tussen West- en Oost-Vlamingen. West-Vlamingen lachen wat met de Oost-Vlamingen en vice versa. In zulke situaties voel ik me wel op en top West-Vlaming."

(Eline Desmet)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!