Oostendse studentenclub Dionysus strikt cabaretier Iwein Segers voor quizavond in Gent

Redactie KW

De Vlaamse cabaretier Iwein Segers zakte donderdagavond af naar het Gentse café Bierologie om er de quizavond van studentenvereniging Dionysus te presenteren. Vicepraeses Jens Vanhoecke is al jarenlang fan van Segers en kon hem na een optreden overtuigen.

Studentenclub Dionysus werd in 1982 gesticht en telt momenteel ongeveer 100 leden. “Elke donderdag doen we activiteiten. Ofwel is dat een cantus, maar dat kan evengoed een cocktailavond of bierbowling zijn, ” zegt praesidiumlid Simon Couvreur. Volgend jaar in maart viert de studentenvereniging uit Oostende haar 35-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum wil het praesidium opnieuw een vat bier rollen van Oostende naar Gent. Een activiteit die de link tussen Gent en Oostende moet symboliseren. “Om onze traditie van vatrolling in stand te houden, hopen wij dat de inkomsten van deze quizavond ons alvast een duwtje in de rug geeft. Maar dat zal lang niet volstaan en dus zijn wij nog steeds op zoek naar sponsors, want zoiets kost uiteraard heel wat geld,” vertelt vicepraeses Jens Vanhoecke. Zo werd Dionysus een viertal jaar geleden gesponsord door brouwerij Rodenbach uit Roeselare.

Spannende quiz op het scherpst van de snee gestreden

De komst van Iwein Segers bracht het gewenste effect teweeg, want met 125 deelnemers was de quiz helemaal volzet. “De quizavond is een primeur en indien de leden achteraf positief zijn zullen we overwegen om er een jaarlijkse actviteit van te maken.” Segers, ondermeer bekend van televisieprogramma’s zoals Comedy Casino Cup en Komen Eten, trad vorig jaar in november op in het cultuurcentrum GC Ghybe in Poperinge. Daar werd de samenwerking tussen beide partijen beklonken. Vanhoecke zegt: “Ik ging samen met praeses Jonas Geuskens naar Iwein Privé gaan kijken en na afloop raakten wij aan de praat met elkaar. Wij zaten al een tijdje met de gedachte in ons hoofd om Iwein te vragen voor onze quizavond. Iwein voelde zich vereerd dat wij speciaal vanuit Oostende kwamen om hem te vragen en stemde zodoende in met ons verzoek”, vertelt Jens Vanhoecke.

Het werd een zeer bewogen avond waarbij de teams elkaar het vuur aan de schenen legden. Na 10 rondes eindigde de quiz op een ex aequo-score tussen de teams ‘Das zeker da’ en ‘Bende van de bosklapper’, waarna een schiftingsvraag uitsluitsel moest brengen. Deze bestond erin het aantal inwoners van stad Oostende, zoals vermeld op de officiële website, zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Team ‘Daszekerda’ ging met de overwinning aan de haal door het correcte antwoord (70.267 inwoners) quasi perfect te raden en sleepte een reischeque ter waarde van 200 euro in de wacht.

Oostendse studentenclub Dionysus strikt cabaretier Iwein Segers voor quizavond in Gent

Niet alleen voor Oostendenaars

Hoewel Dionysus zich profileert als studentenclub voor Oostendenaars, is de club toegankelijk voor iedereen. “Het studentenkonvent van stad Gent legt iedere studentenclub een aantal regels op. Ook Dionysus moet de regelgeving respecteren en dus is iedere student ongeacht zijn afkomst welkom bij ons. Zo zijn er ook heel wat leden afkomstig uit omliggende kustgemeentes vlakbij Oostende zoals Bredene, De Haan of Leffinge,” vertelt Simon Couvreur.

(RC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier