Mong Rosseel: "Ik ben uit onvrede vertrokken uit Veurne"

03/03/16 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:17

Mong Rosseel (68) is een van die West-Vlamingen die echt een rol van betekenis gespeeld hebben in Gent. De geëngageerde zanger en theatermaker ging vier jaar geleden officieel met pensioen bij De Vieze Gasten in Gent, maar dat betekent niet dat hij stilzit. "Sinds ik met pensioen ging, komen er alleen maar leuke projecten op mij af."

Mong Rosseel verwelkomt ons in zijn eigengereide stijl. Het ontvangst is hartelijk. Met een glaasje pastis bij de hand gaat de spraakwaterval van start. "Als ik begin te praten, dan staat er toch meestal geen maat op", lacht de sympathieke theatermaker en zanger, die vier jaar geleden officieel met pensioen ging. De bezieler van de Vieze Gasten nam geen definitief afscheid van zijn sociaal-artistieke project. "Ik volg nog altijd de vergaderingen, ga naar alle grote projecten en ik mag nog altijd mijn zegske schrijven in de nieuwsbrief. Eigenlijk doe ik nog altijd voort. Ik ga ook nog altijd de hort op om te gaan zingen. Zo heb ik een programma over armoede op het platteland dat ik al een paar seizoenen speel voor Welzijnszorg en de Gezinsbond. Er stromen nog altijd aanvragen binnen. De schoolvoorstellingen zijn weggevallen, maar daardoor kleurt mijn agenda wat chaotischer."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!