Mayli Sterkendries: "Ik ben verliefd geworden op Gent, maar blijf een echte Oostendse"

02/03/16 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:31

Dat Mayli Sterkendries (24) creatief is, is een understatement. Naast studeren en werken is deze bezige bij aan de slag als freelance fotografe, styliste en model.

Mayli Sterkendries: "Ik ben verliefd geworden op Gent, maar blijf een echte Oostendse"

Mayli Sterkendries. © (Foto Nathalie Samain)

"Meestal organiseer ik fashionshoots", opent Mayli. "Ik ben nu al jaren traag maar gestaag aan mijn portfolio aan het werken, en ondertussen heb ik mijn eigen stijl: geïnspireerd door de locatie, modellen, kledij..." Naast haar eigen fotografie werkt Mayli ook sporadisch in opdracht: zo schuimt ze feestjes en festivals af met haar camera in de aanslag om de sfeer vast te leggen voor onder andere Red Bull Elektropedia en Chase.

Mayli is ook model, maar dat is voor haar geen prioriteit. "Nee, ik sta eigenlijk veel liever achter de camera", zegt ze. Een paar jaar geleden werkte Mayli nog mee als model aan een fotoshoot voor La Fille d'O. "Als mensen me vragen, dan zou ik wel meewerken. Maar het hangt ook af van wie de shoot uitgaat. Als ik het leuk vind om te doen, uiteraard. Maar zelf naar castings gaan, dat doe ik niet."

Mayli Sterkendries: "Ik ben verliefd geworden op Gent, maar blijf een echte Oostendse"

Mayli wil graag aan de slag in de fashionwereld. "Binnenkort heb ik wat vrije tijd en dan staan er al drie fotoshoots gepland. Ik werk vooral met geïnspireerde vrienden, zeg maar eyecatchers... Het is 2016, via internet is het heel gemakkelijk om modellen te vinden. Maar ik spreek meisjes ook gewoon aan op straat of een festival, hoor."

Echte West-Vlaamse

Mayli verhuisde een paar jaar geleden van Oostende naar Gent. "Toen ik afstudeerde van de middelbare school, ging ik als veel van mijn vrienden studeren in Gent. En zoals de meeste van hen, ben ik hier blijven plakken. Ik ben verliefd geworden op de stad. En nu zie ik mezelf hier niet weggaan... Of het is om naar het buitenland te trekken."

Mayli Sterkendries: "Ik ben verliefd geworden op Gent, maar blijf een echte Oostendse"

Hoewel Mayli de Arteveldestad nu haar thuis noemt, blijft ze zich een echte West-Vlaamse - en dan meer bepaald een echte Oostendse - voelen. "Dat is iets wat er nooit zal uit gaan, denk ik. Ik kom ook nog veel in Oostende, zeker een keer per week. Mijn papa woont nog altijd in Oostende en ik ga dan ook regelmatig op bezoek bij hem. Ik heb ook nog veel vrienden die niet uit Oostende zijn weggetrokken en uiteraard ga ik ook graag bij hen langs", geeft Mayli nog mee.

(GLO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!