Maarten Boucquez uit Oudenburg nam een monument in de Overpoort over

03/03/16 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

Maarten werd er de nieuwe kapitein van 't Kofschip toen Antoine Gevaert na 34 jaar het vasteland verkoos boven de woeste zee van de Overpoort.

Maarten Boucquez uit Oudenburg nam een monument in de Overpoort over

Maarten Boucquez is 25 jaar en afkomstig uit Oudenburg. "Al toen ik school liep in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge wist ik zeker dat ik een café wilde beginnen", vertelt Maarten. "Dat gebeurde ook meteen toen ik afstudeerde. In 2010 opende ik sfeercafé '4 seasons' in Oudenburg, een danscafé op vrijdag- en zaterdagavond, een praatcafé op de andere momenten."

Maar erg lang bleef Maarten niet in Oudenburg plakken, zeker niet toen er zich wat heet een 'opportuniteit' voordeed. "Met een vriend van mij die in Gent heeft gestudeerd en er dus heel wat cafés kent, Stefaan Reynaert, bezocht ik in die periode af en toe 't Kofschip in de Overpoortstraat, één van zijn stamkroegen uit zijn studententijd", aldus Maarten. "Ik geraakte vlug aan de praat met de toenmalige zaakvoerder, Antoine Gevaert. Na 34 jaar achter de toog zocht hij op dat moment al een tijdje een overnemer. En van het een kwam het ander..." En dus had 't Kofschip vanaf maart 2014 plots een baas aan het roer waarvan de roots toch vrij dicht bij de kust te vinden waren.

Maarten Boucquez uit Oudenburg nam een monument in de Overpoort over

De stap naar Gent was natuurlijk niet klein. "Je kunt Gent en Oudenburg totaal niet vergelijken: een stad van 250.000 inwoners (met tijdens het academiejaar nog enkele duizenden studenten extra) tegenover een polderstadje van nog geen 10.000 inwoners", legt Maarten uit. "In Gent verloopt alles veel anoniemer: zeker in de studentencafés, maar ook in de 'bruine kroegen' in het centrum. Maar 'anoniemer' betekent niet 'minder samenhorigheid'. Integendeel. In mijn cafés (naast 't Kofschip is Maarten ook nog zaakvoerder van Elixir in de Overpoort) heerst er een gezellige sfeer onder de studenten, of ze in een studentenclub zitten of niet. In een kleinere stad als Oudenburg kent iedereen natuurlijk meer iedereen, en wéét iedereen vaak ook alles van iedereen."

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!