KW pakt uit met een pop-up redactie in Gent

21/02/16 om 11:14 - Bijgewerkt op 26/02/16 om 10:13

Het is een publiek geheim: naast de officiële provinciehoofdstad Brugge heeft West-Vlaanderen ook nog een officieuze: Gent! Krant van West-Vlaanderen slaat naar aanleiding van de film 'Belgica' - met twee West-Vlaamse broers in Gent in de hoofdrollen - vanaf maandag 29 februari een week lang de tenten op in de Arteveldestad. De missie: zo veel mogelijk die West-Vlaamse identiteit in Gent blootleggen.

KW pakt uit met een pop-up redactie in Gent

Bart 'Freddy De Vadder' Vanneste werd door de lezers van Krant van West-Vlaanderen verkozen tot West-Vlaming van het Jaar. De standup comedian komt naar de KW pop-up redactie in Gent waar hij gehuldigd zal worden. © © De wereldvrede - Tom Verbruggen

Van bevlogen muzikanten over briljante bedrijfsleiders tot intelligente academici, van bekende sporters over studenten-die-blijven-plakken tot als nachtraaf vermomde cafébazen uit de Gentse uitgaansbuurt: spreek er één aan in zone 9000 en de kans is groot dat hij of zij je met een West-Vlaamse tongval antwoordt.

"Een gegeven waar we met KW eigenlijk al een hele tijd iets wilden mee doen", begint Lieven Mathys, Chef Online van Krant van West-Vlaanderen. "Toen vorig jaar het nieuws kwam dat 'Belgica', de nieuwe prent van Felix Van Groeningen, zich in een Gents café zou afspelen én dat er West-Vlaams in gesproken zou worden, beseften we meteen dat dit hét moment was om ons project op de rails te zetten."

"Een project waar ook de redactie van de gedrukte Krant van West-Vlaanderen zijn schouders onder zet. Niet alleen onze website, maar ook Krant van West-Vlaanderen zelf zal Gents kleuren", vult Sandra Rosseel, Chef KW aan.

Feestje!

Vanaf maandag 29 februari werkt de webredactie vanop een toepasselijke locatie: Café Jos, het kleine broertje van en gelegen naast de Charlatan op de Vlasmarkt. "Geen toeval, want 'Belgica' vertelt eigenlijk het verhaal van de Charlatan en hoe twee broers de kustprovincie inruilden voor een leven vol rock-'n-roll en alle uitspattingen die daarbij komen kijken", pikt webredacteur Frederik Jaques in.

Ze komen! Naar café Jos! Voor KW Kaapt Gent!

Ze komen! Naar café Jos! Voor KW Kaapt Gent! © Bob Janssens

"Een hele week lang brengen we verhalen en getuigenissen door, over en voor West-Vlamingen in en buiten Gent: in woord, beeld en video", vertelt webredacteur Frederic Vansteenkiste. "We gaan ook de straat op voor interviews, reportages en fotospecials én bouwen 's avonds ook met plezier een feestje in ons bescheiden hoofdkwartier, 'de Jos'. Hopelijk komen heel wat Gentse West-Vlamingen ons dan even een bezoekje brengen."

Schrikkeldag

De redactie zit er dagelijks van 9 tot ... Tja, hoe gaat dat in een stad die nooit slaapt? Maandag 29 februari om 17u30 openen Gents burgemeester Daniël Termont en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé de Gentse redactie van Krant van West-Vlaanderen. West-Vlamingen die maandag langskomen én op die Schrikkeldag jarig zijn, krijgen een leuk verjaardagscadeau.

'KW kaapt Gent', van maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart op www.kw.be/Gent en in café Jos, Vlasmarkt in Gent. Op vrijdag 4 maart steekt onze gedrukte Krant van West-Vlaanderen ook in een Gents jasje.

AGENDA

De hele week komen (video)reportages, blogs en fotoreeksen op kw.be/Gent.

De Gentse pop-up redactie is dagelijks open vanaf 9 uur, café Jos. Kom gerust langs met ideeën en verhalen.

Maandag 29 februari: burgemeester Daniël Termont en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé openen de pop-up redactie in café Jos. Gevolgd door live muziek met o.a. The Lovebirds, The Violent Husbands, Little Nemo en ID!OTS!

Dinsdag 1 maart: 11u: Bart Vanneste/Freddy De Vadder gehuldigd als West-Vlaming van het Jaar. 16u: Geef ons een compliment en ga naar huis met een Snelle Mokke! Vanaf 20 uur: live muziek met o.a. Modern Art (Nieuwe Lichting) + Steven H.

Woensdag 2 maart: release Belgica / Vedett-avond met live muziek

Donderdag 3 maart: 18.30u: KW voetbalt tegen studenten van de West-Vlaamse Gilde - vanaf 21 uur live muziek van Lotta in café Jos - vanaf middernacht verhuizen we naar Charlatan voor het feest van dj TLP

Vrijdag 4 maart: Nacht van de West-Vlaamse Gentenaar. Afsluitend feest voor alle West-Vlamingen die ooit blijven plakken zijn in de Arteveldestad. Met onder meer DJ Kruisbestuiving.

De webbies van Krant van West-Vlaanderen Frederik Jaques, Lieven Mathys en Frederic Vansteenkiste slaan een week lang hun tenten op in café Jos.

De webbies van Krant van West-Vlaanderen Frederik Jaques, Lieven Mathys en Frederic Vansteenkiste slaan een week lang hun tenten op in café Jos.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!