KW Kaapt Gent vanuit De Krook

17/03/17 om 09:57 - Bijgewerkt om 10:12

"Gent stuikt in elkaar zonder West-Vlamingen," liet de Gentse burgemeester Daniël Termont optekenen in maart 2016 bij de eerste editie van KW Kaapt Gent. Krant van West-Vlaanderen zet voor de tweede editie haar schouders letterlijk onder de stad: haar pop-upredactie verhuist vanaf maandag naar de benedenverdieping van de nieuwe landmark van Gent, de Krook (die eigenlijk ook een West-Vlaamse ziel heeft...)

KW Kaapt Gent vanuit De Krook

Onderzoek van onze krant wijst uit dat er nog nooit zoveel West-Vlamingen woonden in Gent. In 2016 verhuisde een recordaantal West-Vlamingen naar Gent (2.218) - de laatste vijf jaar was er een stijging met een vijfde (van 1.728 naar 2.218).

Een tweede editie van KW Kaapt Gent was dan ook een evidentie. Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart gaan we op zoek naar de West-Vlaamse ziel van Gent.

Maandag 20 maart ontvangt het Gentse stadsbestuur Krant van West-Vlaanderen in het stadhuis. In het prachtige Oostenrijks salon zal schepen Elke Decruynaere (ook al een West-Vlaamse) KW Kaapt Gent officieel openen.

De Krook

"We verhuizen daarna onze redactie een weekje van Roeselare naar Gent, naar de benedenverdieping van de Krook," licht chef online Lieven Mathys toe. "Die eigenlijk ook een West-Vlaamse ziel heeft, één van de architecten is een West-Vlaming. Zijn interview is maar één van de vele reportages die we op de plank hebben liggen. Iedereen is trouwens welkom in de Krook voor een babbel, in 't West-Vlaams uiteraard. Het kloppend hart van KW Kaapt Gent is onze website www.kwkaaptgent.be. Daar brengen we alle West-Vlaamse verhalen uit Gent aan de hand van video's, interviews en reportages."

Delen

Vanuit West-Vlaanderen kan je via www.kwkaaptgent.be naar onze radioshows luisteren

De redactie krijgt hierbij ook de hulp van een team van zes (West-Vlaamse) studenten journalistiek van Artevelde Hogeschool die in het kader van hun opleiding meewerken aan het project.

KW Kaapt Gent vanuit De Krook

MARZENA! CARLL CNEUT! BRIHANG! LECTRR!

KW kaapt ook de ether boven Gent. "We vinden onderdak bij de radiozender URGENT.fm," licht Lieven Mathys toe. "Het lag voor de hand dat we dus ook de ether boven Gent gaan kapen. Iedere avond pakken we omstreeks 18 uur op 105.3 FM uit met een West-Vlaams kwartiertje."

Op donderdagavond 23 maart neemt KW.be zelfs de hele avondshow 'Spoetnik' over met interviews en live muziek van West-Vlaamse Gentenaren zoals Marzena (van De Mol), schepen Watteeuw, professor Carl Devos, zanger/kunstenaar Brihang en een mystery guest van Temptation Island...

Delen

We gaan ook social via de hashtag #kwkaaptgent

"We voetballen diezelfde avond ook tegen de West-Vlaamse Gilde, de koepel van West-Vlaamse studentenclubs. Ideaal om tijdens de radiosessie rechtstreeks naar de grasmat over te schakelen."

En je kan ook vanuit West-Vlaanderen naar onze radioshows luisteren: wie naar kwkaaptgent.be surft, krijgt meteen de radiozender te horen.

Een weekje dat nog lang in Gent zal nazinderen...

www.kwkaaptgent.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!