Koen Vromman (ex-Wingene) is het creatieve brein achter TV Ekkergem en 'Klein Nieuws'

01/03/16 om 19:40 - Bijgewerkt om 19:40

Stopmotionfilmpjes hebben geen geheimen meer voor Koen Vromman, afkomstig van Wingene maar intussen al jaren in Gent wonend. Onlangs hielp hij op die manier Steven H nog een clip inblikken en momenteel doet hij iets gelijkaardigs voor een andere bekende West-Vlaamse band.

Ken je de rubriek 'Klein Nieuws' in 'Iedereen Beroemd'? Een belangrijk item uit het Journaal wordt in die ludieke slotrubriek nog eens opnieuw belicht, maar dan door de ogen en via de 'poppetjes' van Koen Vromman. Hij specialiseert zich al een hele tijd in 'stop motion', de techniek waarbij taferelen via miniatuur figuurtjes worden uitgebeeld en daar telkens een foto van wordt genomen. Elk beeld verschilt amper in een fractie van het vorige, waardoor je, als je al die beelden snel na elkaar bekijkt, de indruk krijgt naar een bewegend beeld te zitten kijken. Intussen maakt de uitgeweken Wingenaar nu ook één keer per week een soortgelijke bijdrage voor de website van De Standaard.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!