Jacqueline Vermeulen uit Oostakker heeft een speciale reden om het nieuws uit Tielt te blijven volgen

02/03/16 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

De Gentse Jacqueline bracht ons deze week twee keer een bezoek, met bij zich herinneren, anekdotes én... wat lekkers!

Jacqueline Vermeulen uit Oostakker heeft een speciale reden om het nieuws uit Tielt te blijven volge

Dat Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode of onze andere edities bekend zijn bij de uitgeweken West-Vlamingen in Gent, daar schrikken we op zich niet van. Iedereen, jong en oud, stond ooit wel minstens één keer in de krant, vaak zelfs meermaals. Maar blijkbaar zijn er ook rasechte Gentenaars vertrouwd met De Weekbode. Dinsdag kreeg de pop-upredactie van KW.be aan de Vlasmarkt onverwacht bezoek van Jacqueline Vermeulen. De bejaarde vrouw hoorde van 'KW kaapt Gent' op de regionale televisiezender AVS en trotseerde de regen én de levensgevaarlijke trap van Bar Jos om een goeiedag te komen zeggen en haar verhaal te doen.

En haar verhaal, dat is er eentje over de liefde en West-Vlaanderen. In 1982 leerde Jacqueline immers Gilbert Ameye kennen, rasechte Tieltenaar én sportmedewerker voor De Weekbode daar. Ze ontmoetten elkaar op reis in het Zwarte Woud en -ondanks de taalbarrière- was het meteen grote liefde. Het jaar er op trouwde het koppel en Gilbert, die nog werkte in drukkerij Vervenne waar de krant nog lang werd gedrukt, liet er zelfs zijn thuisstad én zijn passie voor de voetbal en de koers in de regio achter.

Jacqueline Vermeulen uit Oostakker heeft een speciale reden om het nieuws uit Tielt te blijven volgen

Hij kwam samen met Jacqueline in Oostakker wonen, waar ze conciërge was in de koekjesfabriek van (eerst nog) Corona, en na de overname Lotus. De banden met West-Vlaanderen werden echter niet doorgeknipt, want Gilbert en Jacqueline kwamen nog regelmatig terug naar Tielt, voor allerhande huldigingen en festiviteiten en om familie te bezoeken. Ook het abonnement op De Weekbode bleef -uiteraard- lopen, vermoedelijk het enige exemplaar van De Weekbode Tielt dat elke week naar Oostakker werd gebracht.

Jacqueline Vermeulen uit Oostakker heeft een speciale reden om het nieuws uit Tielt te blijven volgen

Helaas moest Jacqueline na nog geen 17 jaar huwelijk al afscheid nemen van haar man. Gilbert overleed in 1999 aan een hartstilstand en Jacqueline bleef alleen achter. Toch bleef ze het Tieltse nieuws volgen en toen ze dus maandagavond hoorde van de aanwezigheid van KW in Gent, besloot ze meteen om eens langs te komen, mét een map vol knipsels uit kranten van decennia geleden. Woensdag waagde Jacqueline zich bovendien nòg eens aan de gevreesde trap, om de redactieleden te trakteren op een voorraad koekjes van 'haar' fabriek.

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!