Gita Masselis uit Izegem: “Niet van plan om terug te keren”

Redactie KW

Overal waar je komt in Gent, ontmoet je West-Vlamingen. En dus ook in hamburgerrestaurant Jack, onze tijdelijke buren van de pop-upredactie aan de Vlasmarkt.

Daar zorgt immers ook Gita Masselis voor de bediening en ook zij heeft West-Vlaamse roots. Ze werd wel geboren in Gent, maar groeide op in Izegem en belandde weer in Gent door haar vriend. Ze werkt er intussen twee jaar. En net zoals zovelen heeft ze het best naar haar zin de Arteveldestad. “Er zijn hier veel meer mogelijkheden en in Gent is er ook een meer open geest, meer diversiteit. er valt ook veel meer te ontdekken”, vertelt Gita. “In Izegem of Roeselare voelde ik me altijd het buitenbeentje, hier heb ik dat gevoel niet. Als de mensen daar eens naar Kortrijk gingen, dan hadden ze het gevoel dat ze naar een ‘grote stad’ geweest waren.”

Gita had ook het voordeel dat zowat al haar beste vriendinnen eveneens de stap naar Gent zetten en dus mist ze niet echt veel in de kustprovincie. Ik kom er niet zo vaak meer, want als we met vrienden afspreken, dan is dat meestal in Gent”, aldus Gita. “Met Kerstmis en zo ga ik wel nog naar mijn mama, in Rumbeke. Daar is het echt vree rustig. Maar da’s goed voor éven.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier