Freddy liet kapperszaak in Veurne achter voor een nieuw leven in Gent

Redactie KW

Hij zette de stap 26 jaar geleden en heeft zich de keuze nog niet beklaagd.

Freddy Germonpré, ooit nog een schoolgenoot van Will Tura in het Kloefeschooltje in de Lindendreef, is afkomstig van Veurne, maar woont intussen 26 jaar in Gent. “Daarvoor had ik jaren een kapperszaak in Veurne”, vertelt Freddy. “Maar daar ben ik mee gestopt toen ik van mijn vrouw gescheiden ben.”

Daarna verkaste Freddy naar Gent, al had hij er niet echt een speciale band mee. “Vroeger kwam ik eigenlijk niet vaak naar Gent, maar het leek me een goeie stap.” Eens Veurne achter zich gelaten, leerde Freddy iemand kennen in Gent en richtte hij er een artiestenbureau op. Freddy bleef ‘Giovanni Follies’ runnen tot aan zijn pensioen, nu zes jaar geleden, maar Gent blijft zijn stad. “Gent is een stad waar je alles hebt“, vindt hij. Ik maak iedere dag een wandeling en stap dan bij een paar cafeetjes waar ze me kennen. Je voelt je er meteen welkom.”

Toch is de band met West-Vlaanderen niet verbroken. “Ik heb nog veel familie wonen aan de westkust”, vertelt Freddy. “Mijn zus woont nog in Koksijde en ik heb nog familie in Bulskamp, Oostduinkerke,…”

Én… Freddy is ook nog altijd supporter van blauw-zwart. “Al is AA Gent wel mijn tweede favoriete ploeg”, voegt hij er snel aan toe.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier