Film 'Belgica' rond West-Vlaamse broers wereldwijd verkocht aan Netflix

17/02/16 om 17:02 - Bijgewerkt op 20/02/16 om 13:30

Netflix heeft in Berlijn aangekondigd dat ze de exclusieve wereldwijde rechten verworven heeft op Felix van Groeningens 'Belgica', met uitzondering van de Benelux en een aantal Europese key-territories.

Film 'Belgica' rond West-Vlaamse broers wereldwijd verkocht aan Netflix

De onderhandelingen met Netflix gingen van start op het Sundance Film Festival waar Belgica de openingsfilm was en van Groeningen uiteindelijk ook aan de haal ging met de Prijs voor Beste Regisseur. Onmiddellijk na de eerste vertoning volgde er een initieel bod. Voor zowel producent Dirk Impens als van Groeningen was het echter belangrijk dat er voldoende territoria overbleven voor bioscoopexploitatie, zeker in landen waar The Broken Circle Breakdown goed heeft gewerkt.

Het is voor het eerst dat een Belgische film wereldwijd verkocht wordt aan Netflix. Belgica is het verhaal van de West-Vlaamse broers Frank en Jo die elkaar uit het oog verloren zijn, maar terug naar elkaar toe groeien wanneer Frank aan de slag gaat in het café van Jo. Binnen de kortste keren groeit de Belgica uit tot dé hotspot van het uitgaansleven. The sky lijkt the limit. Voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!