De West-Vlamingen bij StoryMe: “We zijn diep vanbinnen nog een beetje veteraan”

Lorenzo (uiterst links) over de West-Vlamingen van StoryMe: "Het bedrijf zou niet hetzelfde zijn zonder ons". © cv
Redactie KW

StoryMe is een jong en bruisend videomarketing bedrijf dat korte maar krachtige one minute video’s ontwikkelt voor ondernemingen. Ze hebben het laatste jaar een explosieve groei gekend. Daarnaast is het ook een zeer gezellige bende enthousiastelingen die enorm inzetten op een leuke werksfeer. Buiten oprichter Lorenzo Bown werken er een heel team West-Vlamingen.

“Dit bedrijf zou niet hetzelfde zijn zonder ons. West- Vlamingen bekijken problemen nuchterder en meer oplossingsgericht,” meent Lorenzo. Zijn collega’s beamen dit: “Dat komt door onze oorlogsroots, we zijn diep vanbinnen nog een beetje veteraan!”

Lorenzo Bown uit Kortrijk startte het bedrijf zowat 4 jaar geleden op. “Het was deels toeval dat we hier in Dok Noord beland zijn. Ik kon hier een klein kantoor tegen een spotprijs huren. Ik hield in het achterhoofd dat het moeilijker ging zijn om West-Vlamingen naar Brussel te krijgen. Deze wou ik zeker lokken naar onze onderneming, met hun pro-activiteit en ondernemerschap zijn ze zeker een meerwaarde hier. Natuurlijk staan we voor iedereen open bij StoryMe. Op dit moment zoeken we 12 verschillende profielen. Wie na het lezen van dit artikel nog steeds geïnteresseerd is, moet zeker contact opnemen!”, lacht Lorenzo.

Met hun pro-activiteit en ondernemerschap zijn de West-Vlamingen zeker een meerwaarde hier

Stan-Louis Bufkens (28) is de Client Service Director van StoryMe. Hij heeft gestudeerd in Gent maar woont nu opnieuw in Kortrijk met zijn kersverse bruid Elke, zij is dierenarts. “Ik zou niet in Gent kunnen wonen, geef mij maar Kortrijk, dat is het nieuwe Londen van Europa!”, verklaart Stan-Louis moedig.

Daarnaast lopen we Renaat Stuijk (23) tegen het lijf, afkomstig uit Diksmuide. Hij was Freelance Motion Designer en nu deel van het vast team, daarvoor heeft hij in Kortrijk gestudeerd. “De presentaties van StoryMe tijdens mijn opleiding motiveerden me om hier te solliciteren”.

T-REX

Thomas Vandenbroucke (25) is een originele Bruggeling en kersverse aanwinst van StoryMe, sinds een tweetal weken werkt hij er als Junior Scriptwriter. In die twee weken is hij er al in geslaagd om een bijnaam uit te bouwen. “Ik ben hier gekend in de wandelgangen als T-Rex omdat er twee Thomassen zijn en ik een legendarische overwinning behaalde bij blad-steen-schaar. Ja, alle belangrijke beslissingen worden op die manier genomen,” lacht Thomas.

Geef mij maar de rust van het platteland,” geeft de Bruggeling mee. “Ja, hele dagen koeien melken,” lachen zijn collega’s

Leander Leenders (26) komt uit Brugge en studeerde in Gent politieke wetenschappen waarna hij zich verder bijschaafde aan het Europacollege in Brugge. Nu gaat hij als Junior Scriptwriter aan de slag bij StoryMe. Je zou niet zeggen dat het pas de vierde dag is van deze veelzijdige Bruggeling want hij lijkt al volledig opgenomen in de groep. Toch zullen zij hem niet overtuigen om in centrum Gent te komen wonen. “Geef mij maar de rust van het platteland,” geeft hij toe.

“Ja, hele dagen koeien melken,” lachen zijn collega’s.

Whisky en taart

Brecht Helmoortel (33) is binnenkort twee jaar aan de slag bij StoryMe als Senior Motion Designer. Hij komt uit regio Brugge, maar ging al vroeg richting Gent op internaat in Mariakerke. Brecht blijft sowieso hangen in het Gentse, hij is zopas eigenaar van een huis in Sint-Amandsberg geworden.

Bij StoryMe loopt ook een zogenaamde ‘nieuwe Gentenaar’ rond, een student die is blijven plakken. Nils Demanet (29) uit Torhout is Video Marketeer en werd onlangs in de bloemetjes gezet vanwege zijn verjaardag en daar kwamen een halve fles whisky en taart bij kijken. Aan zijn frisse blik te zien, kwam de taart gelukkig als eerste.

Marie Dobbels (26) is Employee Experience Manager. “Dat is HR in een mooiere titel gegoten”, verklaart ze. Marie keert niet onmiddellijk terug naar West-Vlaanderen, meer nog, ze trekt verder weg naar Antwerpen en heeft daar een lieftallige vriend zitten. Binnenkort verlaat ze StoryMe en zoekt ze andere avonturen op.

Bij StoryMe zijn ze altijd wel te vinden voor een feestje.
Bij StoryMe zijn ze altijd wel te vinden voor een feestje.© cv

De benjamin van de groep komt uit ‘de ghetto van West-Vlaanderen, Oostrozebeke’: Jean- Baptiste Vanden Avenne (24). Studeren deed hij in Leuven en werken doet hij bij StoryMe als Financial Controller.

Dimitri Van Hoe (29) is Art Director, daarvoor was hij zes jaar militair in Koksijde. Dat was uiteindelijk niets voor hem en na het hervatten van zijn studies kon hij onmiddellijk bij StoryMe beginnen.

Happiness Manager

De niet te onderschatten bende West-Vlamingen voelen zich duidelijk allemaal zeer goed in hun vel. Dat komt mede door de Happiness Manager, die instaat voor leuke activiteiten om de sfeer op peil te houden. “De nadruk ligt hier op mensen en emoties,” verduidelijkt Stan-Louis.

“We willen dat iedereen zich hier goed voelt en we beseffen ook dat een aangename sfeer er niet zomaar komt. Door leuke activiteiten te organiseren zoals een casino-avond, weekendjes in de Ardennen of een barbecue op ons prachtig dakterras creëren we een warme sfeer. We noemen dat teamtimes! We krijgen maandelijks een budget om ons te amuseren en dat resulteert positief terug in het werk dat geleverd wordt.”

(Celine Vandenberghe)

Team Cocktail

Iedereen heeft er spontaan zijn rol opgenomen naargelang zijn of haar talenten en interesses. “Vinnie staat in voor sport, Arnaud is de technische regelaar als er presentaties worden gegeven, Julie denkt na over gezonde voeding en

Brecht is DJ en cocktailmaker,” vertelt Nils.

“Ja en jij kan ook goed cocktails maken Nils, jullie zijn team cocktail!”, roepen zijn collega’s uit.

“Je bedoelt team Tafelbier”, lacht Stan-Louis.

“Zoals je ziet zijn we één grote familie. Werken moet veel meer zijn dan je betaalde functie uitoefenen”, vertelt Brecht. “

We stralen die positieve vibes ook uit naar onze opdrachtgevers. Zeker als de klanten uit West-Vlaanderen komen is het opvallend hoe snel een meeting een gezellig West-Vlaams onderonsje wordt!”, volgens Dimitri.

De pinguin in het logo van StoryMe is niet direct een herkenbare West-Vlaamse exoot, maar wel meer dan gewoon een schattig vogeltje. “Wist je dat pinguins keien zijn om complexe zaken simpel te communiceren aan hun medepinguins? Ze slagen erin om ingewikkelde zaken eenvoudiger te maken. Dat is exact wat wij ook willen doen. Doelstellingen van bedrijven op begrijpelijke en interessante wijze naar buiten brengen. Bedrijven beginnen de kracht van videomarketing te begrijpen. Wij zijn momenteel het grootste bedrijf in Europa dat bezig is met videomarketing,” vertelt Lorenzo trots.

Naast marketing voor bedrijven zorgt StoryMe ook voor content voor NGO’s.

Lorenzo verduidelijkt: “De dienst die we leveren voor sociaal maatschappelijke organisaties is pro deo. Voor ngo’s maken we gratis filmpjes. We hebben al veel gekregen en we vinden het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Zo surfen we mee op een positieve vibe!”

Wie mee wil surfen op de positieve vibes van StoryMe kan op hun website kijken welke vacatures ze in petto hebben.

https://careers.smartrecruiters.com/StoryMe1

Screen Shot 2017-03-14 at 11.40.44 (Large).png