Brugse jongeren halen via crowdfunding ruim 30.000 euro op voor nieuw festival in… Gent

Redactie KW

Samen met drie partners in crime zijn de naar Gent uitgeweken Brugse jongeren Jeroen Decroos en Jan-Willem Hoste erin geslaagd om in amper een maand meer dan 30.000 euro op te halen voor het eerste gecrowdfunde elektronische muziekfestival HART.

Dit gloednieuwe festival zal op vrijdag 6 mei plaatsvinden in het ICC in Gent.

Eind januari lanceerden Jeroen Decroos en Jan-Willem Hoste samen met drie in Gent wonende vrienden hun crowdfundingsactie. Hun doelstelling bestond erin om 30.000 euro in te zamelen voor het nieuwe elektronische muziekfestival HART in het ICC in Gent. “Onze campagne kwam deels voort uit de evolutie en uiteindelijke verhuis van I Love Techno naar onze zuiderburen”, legt Decroos uit. “Nu we ons streefcijfer gehaald hebben, hoeven we niet mee te stappen in de logica van het commerciële circuit en kunnen we ons focussen op underground house en techno middels een uitgekiende selectie nationale en internationale artiesten.”

Middels een tweet betuigde de Gentse burgemeester Daniël Termont zijn steun aan het vijftal dat maar liefst 370 founding fathers zo ver kreeg om deze crowdfundingsactie te ondersteunen “Dankzij hun financiële inbreng kunnen we HART achttien uur lang op drie verschillende locaties laten duren”, vertelt Decroos.

Het nieuwe elektronische muziekfestival vindt plaats op vrijdag 6 mei en duurt tot zes uur in het ICC in Gent. Voor de after-party’s trekken de organisatoren naar nabijgelegen clubs, met name Decadance en Niche Club. Op een podium na is de line-up van HART ondertussen bekend. “Dit podium is voorbehouden aan nieuw en opkomend Belgisch talent en zal gecureerd worden door een bepaald deel van de fans: de HARTcore community“, schetst Hoste.

(svv)

>> www.hartfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier