Belgica meets Bevergem: vond Soulwax inspiratie bij... Kurt?

01/03/16 om 14:59 - Bijgewerkt om 15:00

De beroemde mode-ontwerpster haalde recent inspiratie bij de soundtrack van Belgica voor haar nieuwste modeshow. Maar haalden de Dewaele-broertjes de mosterd in... Bevergem?

Belgica meets Bevergem: vond Soulwax inspiratie bij... Kurt?

Over de soundtrack van de nieuwe film van Felix Van Groeningen is al flink wat inkt gevloeid en is al een hele koperfabriek aan loftrompetten bovengehaald. Speciaal voor Belgica, creëerden Stephan en David Dewaele (bekend van Soulwax en Too Many Djs) zestien fictieve bands, compleet met een eigen sound, logo en look & feel. Voor de uitvoering deden de f*cking Dewaele broertjes een beroep op een schare topartiesten. Daarbij ook Sarah Vandeursen en Emilie De Roo van Kenji Minogue, die in Belgica te zien zijn als 'Erasmus', een geschift duo dat het snoeiharde Italiaanse electro-anthem 'Ti recorde te mi' brengt. Beetje typecasting, dat wel.

Het werkt echter wonderwel en dat had ook de beroemde mode-ontwerpster Donatella Versace in 't snotje. Ze was in de wolken over de aanpak en de look van 'Erasmus' (samengevat : 2 schreeuwende, kale wijven in maliënkolder) en liet zich erdoor inspireren voor haar modeshow.

Maar kijk, ons oog viel dinsdagmorgen op een kiekje van Bevergem Live en daar ontwaarden we schlemiel Kurt (Dries Heyneman) in een gelijkaardige tenue. (zie foto) Vond Versace inspiratie bij een idee dat gebaseerd is op een van de kleurrijkste personages uit Bevergem? Of zou het toch toeval zijn dan en hadden de makers van Bevergem en die van Belgica gewoon hetzelfde idee?

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!