An en Rik Rosseel: van kinesitherapie in Woesten naar stripwinkel in Gent

01/03/16 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Wie langs de Nederkouter een strip wil kopen, komt sowieso bij een West-Vlaming uit. Ook De Poort is immers op en top West-Vlaams. KA-POW!

An en Rik Rosseel: van kinesitherapie in Woesten naar stripwinkel in Gent

De Poort wordt uitgebaat door An en Rik Rosseel en die hebben beiden hun wortels in de West-Vlaamse klei. Rik is afkomstig van metropool 'Beveren aan de IJzer', zijn echtgenote An komt uit Westvleteren.

Rik studeerde kinesitherapie aan het HTI in Brugge en was na zijn studies ook gedurende zes jaar kinesist, in Woesten. Begin de jaren negentig, op 31 december 1991 om héél precies te zijn, zette Rik evenwel een punt achter de praktijk en verkaste het koppel naar Gent waar ze de dagbladhandel De Poort overnamen. "Dit was origineel een gespecialiseerde dagbladhandel met een sectie algemene boekhandel en een focus op architectuurboeken", vertelt Rik. "De dagbladhandel was een allegaartje met foto-ontwikkeling, papierwaren, wenskaarten, posters, Lotto, sigaretten/sigaren, een afhaalpunt van La Redoute én... een heel klein hoekje stripverhalen."

An en Rik Rosseel: van kinesitherapie in Woesten naar stripwinkel in Gent

Onder impuls van een enthousiaste vertegenwoordiger werd het hoekje stripverhalen iets uitgebreid, meer opgevolgd en aangevuld. "Er werd meer visibiliteit gegeven aan nieuwe titels", vertelt Rik. "Daarbij werd ook het Franstalige aanbod, dat al minimaal aanwezig was, verder uitgebreid."

In de jaren die volgden werd de ene 'afdeling' na de andere afgestoten. Bye bye boekhandel, adieu wenskaarten en posters en dankuzeer Lotto en papierwaen. "Uiteindelijk werd in 2014 de verkoop van kranten en tijdschriften stopgezet en in 2015 de verkoop van sigaretten. En zo werd 'De Poort' definitief 'Stripwinkel De Poort'.

"De focus ligt momenteel op de verkoop in de winkel zelf en aan bibliotheken over het hele Vlaamse land", leggen An en Rik uit. "Daarnaast is sedert voorjaar 2015 ook een webshop. Daarmee bereikt De Poort stripfans in heel Vlaanderen en Nederland, maar over heel Europa."

(FV)

>> www.depoort.com of https://www.facebook.com/de.poort.strips/

- Linkedin : https://www.linkedin.com/in/rikrosseeuw

- Google+ : https://plus.google.com/+DePoortStripspeciaalzaakGent

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!