Genieten van de mooiste tuinen in Moorslede

Redactie KW

Op zondag 10 augustus laat het groen- en bebloemingscomité geïnteresseerden kennismaken met acht verschillende tuinen in Moorslede.

Acht gezinnen zetten op zondag 10 augustus van 10 tot 18 uur hun tuinen open voor het grote publiek. “De acht tuinen liggen enkel in Moorslede. De organisatie komt er in samenspraak met Volkstuinen Dadizele. Zij bestaan volgend jaar 75 jaar en dan zou er eventueel een open tuinendag plaatsvinden in de regio van Dadizele”, vertelt voorzitter Norbert Vanoost.

Inspiratie

De rondrit langs de tuinen bedraagt 11,5 kilometer. “Ideaal om op een mooie dag al fietsend de tuinen te bezoeken. Ook met de auto is alles perfect mogelijk”, aldus Norbert. Het comité selecteerde de tuinen zodat elke bloemen- en plantenliefhebber zijn gading vindt. Er zijn drie deelnemers met kleine voortuin, drie deelnemers met middelgrote tuinen en twee met grotere tuinen. “Iedere tuinliefhebber komt aan zijn trekken. Zelfs de moestuinliefhebbers worden niet vergeten. Bij twee deelnemers kan de groente- en fruittuin inspirerend werken”, klinkt het bij het bebloemingscomité.

Het accent van de dag ligt in de Zilverbergstraat. “Meerdere gezinnen uit die straat nemen al jaren deel aan de bebloemingswedstrijd met een succesvol resultaat als gevolg. Daarom leek het logisch om hun tuinen in de kijker te zetten”, legt de voorzitter uit.

(AFM – foto AFM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode van vrijdag 8 augustus 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier