Gemeentesecretaris Vleteren krijgt 31.000 euro achterstallig loon

Redactie KW

Tijdens de vaststelling van een budgetwijziging in de gemeenteraad van maandag, merkte oppositiewoordvoerder Guido Berten (CD&V) op dat er een bedrag van 31.000 euro in meer was voorzien als wedde voor de gemeentesecretaris.

“Daarmee kan ze een BWM kopen”, aldus Berten. Volgens burgemeester Stephan Mourisse (LVP) gaat het om de rechtzetting van een misrekening sinds 2007. “Onze secretaris werkt dag en nacht, en heeft wettelijk recht op die regularisatie. Ze werd nog steeds vergoed volgens de salarisschaal uit 1997, terwijl er sindsdien al twee weddeverhogingen zijn geweest. Maar zij deed afstand van die eerste regularisatie, en wil alleen juist betaald worden vanaf 2009. En dat is minimum haar volste recht. Tijdens iedere gemeenteraad wordt iemand van het gemeentepersoneel aangepakt door de CD&V, in de plaats van het personeel positief te benaderen” aldus de burgemeester.

“Jaarlijkse besparing op weddekost”

Secretaris Nele Vanderhaeghe reageerde na de gemeenteraad. “Aangezien ik veronderstel word te zwijgen tijdens de raad, toch deze aanvulling: dit eenmalig bedrag is bruto. Sinds 2007 moet de gemeente niet twee, maar nog één secretaris betalen. Ik combineer immers de gemeente met het OCMW, en dit zonder stafmedewerker zoals in alle andere gemeenten waar er een cumul is. Dit betekent voor de gemeente een jaarlijkse besparing van 23.000 euro op de weddekost.”

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier