Gemeenteraadslid Tanja Fonteyne (LDD) donderdag voor de onderzoeksrechter wegens klacht van verduistering

Redactie KW

Donderdag heeft de onderzoeksrechter gemeenteraadslid Tania Fonteyne (LDD) ondervraagd. Een bejaard echtpaar heeft klacht ingediend en beweert dat de politica geld van hen zou verduisterd hebben.

Het Brugse parket heeft bevestigd dat er een gerechtelijk onderzoek loopt tegen gemeenteraadslid Tania Fonteyne en haar ex-echtgenoot. Een Brugs echtpaar heeft rechtstreeks een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter. De gedupeerden beweren dat zij geld toevertrouwd hadden aan Tania Fonteyne (38), die korte tijd als ziekenoppas voor de Bond Moyson gewerkt heeft. Dat geld zou nu spoorloos zijn. Naar verluidt gaat het om enkele tienduizenden euro’s.

Wij konden Tanja Fonteyne niet bereiken voor een reactie. Intimi van de politica verklaren dat de klacht kadert in de woelige echtscheidingsprocedure waarin Tania Fonteyne momenteel verwikkeld is.

Bond Moyson reageert verrast

Bij de socialistische Bond Moyson reageert provinciaal secretaris Chris Van den Bossche verrast : “Officieel weten wij van niks, het is nog voorbarig of de Bond Moyson in deze affaire gerechtelijke stappen zal ondernemen of zich burgerlijke partij stellen. Er is ook tegen onze vzw Thuishulp geen klacht ingediend door eventuele gedupeerden.” (SVK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier