Gemeenteraadslid Tania Fonteyne stapt over van sp.a naar LDD

Redactie KW

Brugs gemeenteraadslid Tania Fonteyne stapt over van sp.a naar Lijst Dedecker (LDD). Dat is maandagnamiddag bekend gemaakt. Fonteyne behaalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 818 stemmen op de 39 plaats van de lijst sp.a/Spirit. De politica hoopt binnen de LDD dat ze haar mening meer mag verkondigen. Ten aanzien van haar voormalige partijgenoten heeft ze geen wrok. Voor LDD betekent de overstap een eerste vertegenwoordiger in de Brugse gemeenteraad.

“Na anderhalf jaar in de gemeenteraad ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik me niet meer thuis voel bij de sp.a”, vertelt Fonteyne. “Mijn inbreng werd er niet altijd naar waarde geschat. Er is geen samenhang en men luistert er niet naar alle meningen. Een aantal beslissingen worden dan ook boven het hoofd van de mandatarissen genomen.”

De Brugse afdeling ziet in Tania Fonteyne een versterking van de partij in de West-Vlaamse hoofdstad. Voormalig gemeenteraadslid Lucien Decoorne wordt de coach van Fonteyne. Hij werd bij de vorige verkiezingen niet herkozen. Zijn ervaring als dossiervreter zal hij nu gebruiken ten voordele van LDD en Fonteyne. Al tijdens de gemeenteraad van volgende week zal Fonteyne een eerste tussenkomst houden voor LDD.

Nationaal voorzitter Jean-Marie Dedecker wijst erop dat een overstap van links naar rechts in de hedendaagse context niet uitzonderlijk is. “De verzuiling is niet meer van deze tijd”, verklaart hij. “In elke burger schuilt iets sociaals en iets kapitalistisch. De burger laat zich vandaag meer leiden door gezond verstand dan door de zuil waartoe hij zou moeten behoren.”

Beroepshalve is Tania Fonteyne al elf jaar bode in het federaal parlement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier