Gemeenteraadslid Danny Decaestecker overleden

Redactie KW

Gemeenteraadslid Danny Decaestecker uit Diksmuide is zondagnacht onverwacht overleden. Hij zetelde sinds 2006 in de gemeenteraad en was er fractieleider van de sp.a. Hij was ook lid van de politieraad. Voor zijn job werkte hij bij het ABVV als vakbondsman.

Danny Decaestecker was medeoprichter van Theater Periekel, schreef toneelstukken, hielp mee aan boeken als Meandertalers (2004), tijdschriften als Dighter, trad op als performer-dichter (Dacd), was voorzitter van de Culturele Centrale en de Congowerkgroep.

“Danny was allergisch aan iedere vorm van onrechtvaardigheid”, zegt schepen Peter Bossu (sp.a – open) “Hij streed als geen andere voor gelijkheid, voor een samenleving waar niemand uitgesloten werd en gelijke kansen kreeg. We zijn Danny bijzonder dankbaar voor die vele, vele jaren progressieve inzet. Zijn hart was groot en bijzonder zacht. Zondag begaf het onder de vele onrust en jarenlange keiharde inzet. Diksmuide, de Westhoek en grote delen daarbuiten gaan Danny missen, heel erg missen”, besluit Peter Bossu.

Danny Decaestecker werd 52 jaar. Er is een afscheidsplechtigheid op zaterdag 9 september om 14 uur in Salons Noterdaeme in Beerst. (SG)

Uitgebreid In Memoriam in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 8 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier