Gemeenteraadsleden moeten tickets KVK zelf gebruiken

Redactie KW

Gemeenteraadsleden in Kortrijk mogen hun gratis tickets voor KV Kortrijk niet meer weggeven. Het schepencollege heeft nu beslist om minder tickets beschikbaar te stellen, en wel voor eigen gebruik. De progressieve fractie sp.a-Vl.Pro-Groen! besloot bij de eerste thuiswedstrijd haar acht tickets niet zelf te houden, maar ze te geven aan geïnteresseerden.

Fractieleider Philippe De Coene: “De eerste keer kregen we massaal veel respons. In twee dagen tijd liepen er bijna 400 telefoontjes binnen! Maar sommige collega’s van de meerderheid reageerden nogal verzuurd. Nu heeft men ons een nieuw reglement meegedeeld.”

“De stad zou beter de 50 kaartjes uitdelen aan inwoners van Kortrijk. De stedelijke investeringen in KV Kortrijk, die we overigens toejuichen, worden ten slotte betaald door alle belastingbetalers samen, de mensen mogen dus symbolisch iets terugkrijgen. Bon, we mogen de kaartjes niet meer weggeven, we moeten ze zelf gebruiken. Hoe kun je als stadsbestuur nu zo onnozel reageren?

We gaan ze alleszins niet zelf gebruiken, wij betalen voor ons kaartje. Als gemeenteraadsleden moeten wij het voorbeeld geven. We staan ten dienste van de bevolking, niet omgekeerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier