Gemeenteraad Veurne geeft gunstig advies voor PRUP suikerfabriek

Redactie KW

De gemeenteraad van Veurne geeft een gunstig advies voor het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan voor de suikerfabriek. Een project waarbij de site van de voormalige suikerfabriek volledig wordt heringericht. Er komen woningen, bedrijven, een park en een natuurgebied.

De site van de suikerfabriek is met zijn waterbekkens en dijken al jaren een ideale plek voor trek- en broedvogels. Maar liefst 70 verschillende vogelsoorten kwamen hier de voorbije 35 jaar broeden. In het nieuwe masterplan voor de suikerfabriek wordt hier rekening mee gehouden. Ongeveer één derde is voorbehouden voor park en natuur.

Er is ruim 14 hectare voorzien voor woningen, 15 hectare wordt ingekleurd als bedrijvenzone, de overige 19 hectare is groen : er komt een stadspark van 4 hectare, de rest wordt natuurgebied. Wie het natuurgebied zal beheren is nog niet duidelijk, Natuurpunt is alvast kandidaat. Wellicht zouden de uitgedroogde bekkens dan weer worden gevuld met water zodat water- en moerasvogels hier blijven komen om te overwinteren of te broeden.

(N.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Gemeenteraad Veurne geeft gunstig advies voor PRUP suikerfabriek

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier