Gemeenteraad overweegt toch ‘t Gravenwinkeltje verder te huren

Redactie KW

Het welles-nietesspelletje rond het in stand houden van het oudste werkmanshuisje ?t Gravenwinkeltje in de Fraeysstraat begint de allures van een soap aan te nemen. Tijdens de gemeenteraadszitting van vorige maandag bleken de burgemeester en schepenen nu toch geneigd om het vervallen huisje als toeristische attractie te blijven huren.

Tijdens de raadzitting van vorige maandag bracht Jos Bruynooghe de kwestie van het werkmanshuisje weer ter sprake en kreeg nu van schepen Deroo te horen dat de huurovereenkomst, die uit 1 juni 1985 dateert, nog niet opgezegd is.

„Wellicht zijn we met het schepencollege in deze zaak wat te hard van stapel gelopen”, gaf burgemeester De Cuyper (CD&V) ruiterlijk toe.

„Ik heb intussen contact opgenomen met Monumenten en Landschappen en daar is me gezegd dat de kans reëel is dat de genoemde dienst op de bescherming van het oudste werkmanshuisje zal aansturen als er van het voornemen om het af te afbreken sprake zou zijn. We zullen de zaak verder onderzoeken, maar als je mijn mening vraagt?: ik denk dat het huisje blijft bestaan en dat we zullen moeten zoeken om er toch een zinvolle invulling aan te geven.” (Johan Sabbe)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier