Gemeenteraad Oostende: ,,Wij willen wel, maar kunnen niet optreden tegen illegalen"

24/06/11 om 22:35 - Bijgewerkt om 22:35

Bron: Kw

In de gemeenteraad van Oostende interpelleerde Christian Verougstraete (Vlaams Belang) over de talrijke criminele feiten die zich de laatste weken in Oostende afgespeeld hebben. Ook het onveiligheidsgevoel van de inwoners van de Interbellumwijk kam aan bod. Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) verwees naar parke, gerecht en hogere overheden.

Christian Verougstraete stelde vast dat aan de start van het nieuwe toeristische seizoen Oostende geconfronteerd wordt met een hele reeks feiten die verband houden met criminaliteit en onveiligheid. "De Interbellumwijk wordt nog altijd geconfronteerd met diverse problemen die de leefbaarheid van de buurt bedreigen. Denken we maar aan nachtlawaai, illegaal storten van vuilnis, huisjesmelkerij, drugshandel,... De inwoners durven er neit meer buiten te komen. In heel Oostende zijn er inbraken in horecazaken, inbraken in auto's en vandalisme. In de uitgaansbuurt zijn er wekelijks steek- en vechtpartijen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!