Gemeenteraad Oostende: “Langdurig contract met Music Hall niet meer wenselijk”

Redactie KW

Bij een budgetwijziging wordt 2 miljoen euro ingeschreven om een schadevergoeding aan Music Hall te betalen. Een compromis met de eventorganisator zit er niet meer echt in. Dat was op de Oostendse gemeenteraad te horen.

Begin 2006 werd de concessieovereenkomst tussen Kursaal Oostende en Music Hall eenzijdig verbroken omdat toenmalig Kursaalexploitant nv EKO niet tevreden was over het aanbod. Geert Allaert van Music Hall stapte naar de rechter, maar een definitieve uitspraak is er nog niet. Toch bereidt de stad zich voor op het betalen van een schadevergoeding. Bij een budgetwijziging is nu 2 miljoen euro voorzien.

De oppositie had vragen, vooral omdat op de gemeenteraad van mei nog sprake was van een minnelijke schikking, waarbij Music Hall opnieuw nauw met de Kursaal zou samenwerken. “Het was onze wens om tot resultaat te komen, maar het werd duidelijk dat we geen compromis konden bereiken”, aldus schepen Bart Tommelein, bevoegd voor de nv EKO, die nu enkel nog het gebouw beheert. “Een langdurig contract met Music Hall was ook van onze kant uit niet wenselijk. Dat is een tegenvaler, maar we zullen samen kijken hoe we dit kunnen oplossen.”

“Het bleek negatiever te zijn voor ons om akkoord te gaan met Geert Allaert”, stelde Toerismeschepen Niko Geldhof, bevoegd voor de exploitatie van de Kursaal. Hij zei dat dat Music Hall tussen nu en eind 2014 wel nog tien evenementen programmeert in de Kursaal. “Ze betalen elke keer ze komen”, legde de schepen uit. “De afspraken tot eind 2014 liggen vast, voor daarna zullen we eerst kijken of de zaal vrij is, maar als dat geval is, zie ik niet in waarom ze niet mogen komen.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier