Gemeenteraad Oostende binnenkort online te volgen, in Brugge geen prioriteit

Redactie KW

De gemeenteraad van Oostende van volgende week vrijdag zal live uitgezonden worden op de website van de stad. De installatie voor deze ‘streaming’ werd deze week in orde gebracht.

“We zullen de zitting capteren met drie camera’s en sturen de beelden door naar de website. Er is geen gevaar dat het crasht als er veel kijkers zijn”, zegt Christophe Vandenbussche van het Izegemse The Video Factory. De uitzending kost Oostende 910 euro per maand. Eerste schepen Bart Tommelein (Open VLD) is bevoegd voor digitalisering: “Het enige doel is de inwoners meer te betrekken bij het beleid. Maar ik geloof niet dat de gemeenteraden door een uitzending langer zullen duren. Raadsleden zullen zich meer bewust zijn van de manier waarop ze tussenkomen, wat ze zeggen en hoe lang hun interventies duren. Ook hun achterban, van familie tot partijbestuursleden, zullen in de gaten houden hoe de gemeenteraad verloopt. Mijn ambitie is om 500 kijkers te halen voor de uitzending.”

Brugge : “Geen prioriteit”

Ook in Kortrijk en Koksijde is de gemeenteraad al online te volgen. In Brugge werd een voorstel in die zin afgewezen. Volgens Renaat Landuyt (SP.A) is dit een dure bedoening : “En op wie zul je de camera richten ? Op de burgemeester ? Inspraak van de bevolking staat hoog in onze agenda, maar ik betwijfel of livestream de oplossing is.”

(EFO/SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Zeewacht en Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier