Gemeenteraad maakt foutparkeren 5 euro goedkoper

Redactie KW

Vanaf 1 mei zal wie foutief parkeert in de’Blauwe Zone’, een retributie moeten betalen van 20 euro. Daarmee vermindert men het huidige bedrag met 5 euro. Volgens de oppositie is 20 euro nog te hoog. Zij hadden liever een grotere daling gezien.

Het was schepen Eliane Spincemaille (CD&V-NVA) die de gemeenteraad vroeg om de gemeentelijke retributie op het parkeren van voertuigen in blauwe zone vanaf 1 mei te verminderen tot 20 euro in plaats van 25 euro. Deze retributie zou geldig blijven tot 31 december 2011.

Volgens oppositieraadslid Gerard Amelynck (Gembel) is die 20 euro nog te veel. „In Kortrijk bedraagt de retributie 12.50 euro en in Wevelgem 15 euro. De retributie van 20 euro komt er op verzoek van UNIZO en ligt nog veel te hoog. Het ongenoegen en de frustratie bij de klanten wordt hierdoor niet weggenomen.” Nog volgens het raadslid zou de inning van de retributie jaarlijks zo’n 20.000 euro in de gemeentekas brengen.

Schepen Spincemaille gaf als antwoord dat parkeren in Zwevegem in feite gratis is voor wie zijn blauwezonekaart plaatst. Verder gaf ze aan dat er voldoende parkings zijn waar men langer kan parkeren zonder het plaatsen van een kaart.(Geert Vanhessche)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 27 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier