Gemeenteraad legt ruimtelijke uitvoeringsplannen vast

Redactie KW

De gemeenteraad in Bredene heeft vier ruimtelijke uitvoeringsplannen vastgelegd. De Bestendige Deputatie moet nu nog haar fiat geven.

Het RUP Maria-Duyne maakt de bouw van meergezinswoningen in de binnenstraten van de residentiële wijk onmogelijk. Die woningen kunnen enkel nog langs delen van de Klemskerkestraat, de Koerslaan en de Derbylaan. “Met aangepaste bouwvoorschriften wordt in dit ruimtelijk uitvoeringsplan gestreefd naar kwalitatief wonen in een groen kader”, aldus schepen voor ruimtelijke ordening Steve Vandenberghe.

Met het RUP Zeelaan wil Breden betaalbaar wonen mogelijk maken. De norm binnen dat gebied is om kleinere percelen aan elkaar te koppelen met zijdelingse en ruggelingse schakeling. Er is ook de ambitie om alle vormen van duurzaam energiegebruik – gaande van zonne-energie, alternatieve waterzuivering, ecologisch verantwoorde materialen tot compacter bouwen – te stimuleren.

Met de vaststelling van het RUP “Ambachtelijke Zone” wil het gemeentebestuur commerciële activiteiten toelaten langs de Brugsesteenweg. Binnen de dichtbevolkte woonzone van Bredene-Sas is er op vandaag immers een beperkt commercieel aanbod.

Het ruimtelijk uitvoeringsplan “Parkbos” moet het gemeentebestuur en de Vlaamse Overheid dan weer in staat stellen om een aantal gronden langs de Spuikom te onteigenen. De inspanningen om deze gronden aan te kopen met het oog op de realisatie van het Parkbos zijn immers tevergeefs gebleken. Een onteigening moet ervoor zorgen dat dit Parkbos er toch komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier