Gemeenteraad legt brandweertarieven vast

Redactie KW

Op vraag van de brandweerinspectie legde de gemeenteraad een retributiereglement vast voor de niet-verplichte interventies van de brandweer. Het reglement van Heuvelland gold hierbij als voorbeeld.

Volgende tarieven zijn voortaan van toepassing : per brandweerman 17 euro per uur (25 euro tussen 22 en 6 uur en 34 euro op zondag), 42 euro per uur voor de autoladder, hoogtewerker, autopomp of tankwagen, 21 euro per uur voor een andere brandweerwagen, een pomp of een lichtaggregaat, 10 euro per kubieke meter voor het vullen van waterreservoirs en 5 euro per kubiek voor het uitlenen van een standpijp met teller aan verenigingen. Ook de producten die eventueel zijn gebruikt bij zo’n tussenkomst worden aangerekend, aan werkelijke prijs. Een attest voor brandvoorkoming kost 53 euro. De bedragen worden om de drie jaar geïndexeerd. Let wel : gewone tussenkomsten bij brand, hulpverlening of zelfs loos alarm zijn en blijven gratis.
Jean Vanhoorne (CD&V) wou weten welk tarief er geldt voor het verdelgen van wespennesten. „Bij dringende interventie of als er gevaar is voor de bevolking is dit gratis”, antwoordde de burgemeester. (JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 10 april 2009.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier