Gemeenteraad komt maandag al samen

Redactie KW

Niet op een vertrouwde dinsdag, maar nu maandag 25 mei komt de gemeenteraad om 20 uur opnieuw samen. In openbare zitting is er aandacht voor het kernversterkend project centrum Hooglede met de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning.

Een premiereglement voor herbruikbare luiers wordt op tafel gegooid. De toetreding tot de Bosgroep IJzer en Leie vzw wordt besproken. De brandweer krijgt Astrid-apparatuur en Astrid-pagers.

Bij een nieuwe verkaveling van Hyboma wordt goedkeuring gevraagd voor het wegentracé en voor het ontwerp riolerings- en wegeniswerken. Er komt een aanvullend politiereglement voor Hogestraat, Middenstraat, Noordabeelstraat.

De gemeentelijke jeugdraad dient erkend te worden, met goedkeuring statuten gemeentelijke jeugdraad Hooglede-Gits en goedkeuring huishoudelijk reglement jeugdraad.

Om twee sociale woningen te kunnen bouwen, worden nabij de Clemens Carbonstraat enkele loten gekocht en volgt eindelijk de vestiging van het recht van erfdienstbaarheid, waardoor de achterop liggende garages een officiële uitweg krijgen.

In geheime zitting komen drie adviesorganen aan bod: wijziging samenstelling milieuraad; afvaardiging gemeentelijke jeugdraad; wijziging samenstelling cultuurraad. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier