Gemeenteraad keurt uitbreidingsplannen gemeentehuis goed

Redactie KW

16 jaar na de vorige verbouwingen barst het gemeentehuis van Zuienkerke al weer uit zijn voegen. Daarom besloot het schepencollege een studiebureau onder de arm te nemen om de uitbreidingsplannen op papier te zetten.

De gemeenteraad van donderdag 26 maart keurde de uitbreidingsplannen goed. In afwezigheid van burgemeester Henri Cuypers stelde schepen Alain De Vlieghe ( LB) de plannen voor. „De raadszaal, de dienst burgerzaken, het politiekantoor en de post blijven beneden. Aan de inkom komt er een dubbele draaideur in glas. Het kantoor van de rekendienst wordt verhoorkamer voor de politie en het gemeentelijk archief verhuist naar beneden”, vertelt de schepen.

„Op de bovenverdieping voorzien we het OCMW, drie kleine kantoren voor de schepenen, lokalen voor de jeugddienst, stedenbouw, een refter, een keukentje en een sanitair blok. In de ruimte van de binnentuin wordt een lift geplaatst. Na de verbouwing zal het gemeentehuis over een totale oppervlakte van 1050 vierkante meter beschikken”, aldus de schepen.

De werken worden op 825.782 euro geraamd. (TM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 3 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier