Gemeenteraad keurt stads- en OCMW-budget 2012 goed in Oostende

Redactie KW

De gemeenteraad keurde de budgetten van stad en OCMW voor 2012 meerderheid tegen minderheid goed.

Het OCMW doet het dit jaar met een stadstoelage van 10.742.000 euro, een bedrag dat al sinds 2010 niet meer stijgt. Ondanks veel kritiek van oppositiepartijen Vlaams Belang, Groen! en LDD werd het OCMW-budget goedgekeurd.

Schepen van Financiën Hilde Veulemans presenteerde ook dit jaar een stadsbudget in evenwicht. Wouter De Vriendt (Groen!) vond dat de stad “veel te snel tevreden” was en pleitte voor extra initiatieven om aantrekkelijker te worden voor jonge gezinnen en om mensen aan het werk te krijgen.

Jean-Marie Dedecker (LDD) berekende dat de stad samen met OCMW, Bedrijf voor Grond- en Bouwbeleid en autonome gemeentebedrijven maar liefst 305.872.243 euro schulden had in plaats van de 118.475.460 euro in het stadsbudget. Hij sprak van ‘Griekse toestanden’.

De meerderheid betwistte enkele cijfers, haalde aan dat tegenover schulden ook geplande inkomsten staan en wees erop dat de cijfers in het stadsbudget helemaal correct waren. Het stadsbudget 2012 werd meerderheid tegen minderheid goedgekeurd.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier