Gemeenteraad in discussie over oplossing Kursaal

Redactie KW

De gemeenteraad debatteerde vrijdagavond over de nieuwe constructie voor de exploitatie en de oplossing van de financiële problematiek van de Kursaal.

Woensdagavond werd die oplossing voorgelegd aan de raad van bestuur van de nv Exploitatie Kursaal Oostende (EKO). Die nv EKO zal enkel nog het Kursaalgebouw beheren, de uitbating komt in handen van de vzw Kursaal Oostende, die nauw zal samenwerken met de vzw Toerisme Oostende en geleid zal worden door Toerismedirecteur Peter Craeymeersch. EKO hoeft de schulden aan moederbedrijf AGSO niet terugbetalen, maar AGSO mag de parking onder het Monacoplein verkopen.

De oppositie, bij monde van Wouter De Vriendt (Groen!), Jean-Marie Dedecker (LDD) en Christian Verougstraete (Vlaams Belang) had veel vragen bij de nieuwe constructie. De oppositieleden vinden ze allesbehalve transparant en zeggen dat de schulden bij het AGSO en dus bij de stad terechtkomen. Ze hebben veel kritiek op de verkoop van de parking, die de Kursaal geld opbrengt.

De Vriendt was ‘verontwaardigd’ omdat de beslissingen eigenlijk elders al waren genomen en de raad van bestuur woensdag voor een ‘voldongen feit’ werd gesteld. Hijzelf en zijn partijgenoot Geert Lambert stelden dat er woensdag eigenlijk niets formeel beslist werd. Ze waren er dan ook niet over te spreken dat de plannen woensdagavond al via Belga de wereld waren ingestuurd en als beslissingen voorgesteld.

Schepen en EKO-voorzitter Hilde Veulemans verduidelijkte dat woensdag enkel werd uitgelegd hoe het stadsbestuur de oplossing ziet. De formele beslissingen moeten volgens de schepen inderdaad nog worden genomen, zowel in de raad van bestuur van EKO als die van het AGSO. Ze stelde voorts dat zij niet had gelekt aan Belga.

(HH)

Uitgebreid verslag in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van vrijdag 4 maart 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier