Gemeenteraad Ieper vormt de Meersen om tot woon- en winkelsite

Redactie KW

De gemeenteraad van Ieper heeft het PPS-dossier De Meersen-De Looie goedgekeurd. De site De Meersen-De Looie ligt heel centraal in de stad en omvat het vroegere cultureel centrum De Meersen, de vroegere stadsschool, het vroegere archief en de vroegere bibliotheek. Om dit complex geen stadskanker te laten worden, werd gezocht naar een andere bestemming en invulling. Het is de bedoeling de site om te vormen tot een woonsite, in harmonie met een winkelcentrum.

Het stadsbestuur kiest voor een PPS-formule (publiek-private samenwerking) omdat het met twee vorige grote projecten positieve ervaringen had: enerzijds De Neerstad, waar de twee stedelijke academies, de bib en het archief onderdak vonden op de voormalige Picanolsite langs de Polenlaan en anderzijds Het Perron, waar het cultureel centrum en het jeugdontmoetingscentrum gevestigd zijn. De PPS-formule heeft ook het voordeel dat de stad een blijvende controle behoudt op de toekomst van deze site.

Mobiliteit

De SP.a-oppositie onthield zich tijdens de stemming over dit punt, omdat er nog geen duidelijkheid is rond de mobiliteit. SP.a is voorstander van een ondergrondse parkeergarage onder de site, maar dan één die beperkt blijft tot de nieuwe bewoners, de toekomstige handelaars en de bewoners van de aanpalende straten.Ook wil de SP.a dat de Sint-Niklaaskerk, die zich aan de rand van de site bevindt, in het project wordt betrokken.

(P.L./A.D.)

Gemeenteraad Ieper vormt de Meersen om tot woon- en winkelsite

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier