Gemeenteraad De Haan over fietsrekken

Redactie KW

De fietsrekken die geplaatst werden in de Kerkstraat in Wenduine zijn volgens Matti Delbarge (N-VA/Samen) een sterk staaltje van eenmanspolitiek. Dat was te horen op de gemeenteraad van De Haan van donderdag 14 november

In afwezigheid van de bevoegde schepen Paul Meyers (Bewust’12), die zijn bevoegdheden had overgegeven aan burgemeester Peter Breemersch, bestelde schepen Rudy Claus 20 fietsrekken zonder medeweten van het college. “Het is geen drama dat er daar fietsrekken staan, maar wel eigenaardig dat ze net aan de winkel staan van schepen Rudy Claus”, aldus Matti Delbarge.

En Hilde Dhont: “Het plaatsen van fietsrekken kan ik alleen maar toejuichen. Maar de manier waarop ze er komen, is bizar. Voor de zomer vroeg ik fietsrekken voor de Zeedijk, eind november staan ze er nog niet.” Die fietsrekken staan blijkbaar nu in Wenduine, klonk het op de oppositiebanken. Volgens Rudy Claus heeft de technische dienst hier “te vlug” gewerkt. “Ik zou dat punt nog op het college brengen. Maar de eerste rekken stonden er al. En het was voor een goed doel”, excuseerde hij zich.

(AV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier