Gemeenteraad Bredene hakt knopen onder water door

Redactie KW

In Bredene moest de gemeenteraad beslissen over de renovatie van het zwembad, en waar kan je dat beter doen dan onder water? Zo kon iedereen meteen ook zien in welke slechte staat het bad is. Dertien van de vijfentwintig raadsleden gingen kopje onder om de allereerste onderwatergemeenteraad van ons land te houden. Gelukkig doken de leden van de Bredense Duikernikkers mee om alles in goede banen te leiden.

De duikers hadden wat materiaal uit de raadszaal naar de bodem van het Bredense zwembad verhuisd. De gemeenteraadsleden die zo’n vergadering op 3,5 meter diepte zagen zitten hadden er heel wat voor over want ze hebben weken moeten oefenen. De renovatie van het zwembad was het enige agendapunt.

“Er worden een aantal knipogen gegeven naar de sluiting van het zwembad,” zei burgemeester Steve Vandenberghe bij aanvang van de gemeenteraad. “Maar het is een oproep om verder te werken aan een verdraagzaam Bredene. We willen aantonen dat wij in Bredene knopen kunnen doorhakken. Daar kunnen ze in Brussel wel iets van leren. Het zou misschien daar ook sneller gaan als ze daar maar over één uurtje zuurstof zouden beschikken.”

Het voorstel voor een gemeenteraad onder water kwam van de duikschool. De stunt is ook bedoeld als promotie voor de sport die meestal maar het nieuws haalt bij duikongevallen.

Na een kwartiertje was de zaak geklonken en kwam de gemeenteraad weer boven water: één van de kortste vergaderingen uit de Bredense politieke geschiedenis. Meerderheid en oppositie waren het snel eens.

“Er is beslist dat het zwembad zal gesloten worden en gerenoveerd,” zegt oppositieraadslid Dany Hollevoet. Over de diepte was er enige discussie maar uiteindelijk is er een compromis gekomen.

Voor alle duidelijkheid: de gemeenteraad in het Bredense zwembad was niet officieel. De geldige beslissing is enkele maanden geleden al goedgekeurd.

(bv-jv)

Een verslag van de eerste onderwatergemeenteraad van het land zie je in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Meer ook in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 3 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier