Gemeenteraad akkoord met grotere elektrische boten op de reien

Redactie KW

De gemeenteraad van Brugge heeft zich akkoord verklaard om de afmetingen voor de toeristenbootjes op de Brugse reien te vergroten.

Aanleiding is een vraag van concessiehouder Franc Stael. Die wil straks aluminiumbootjes inzetten met een elektromotor op batterijen. Het politiereglement voorziet echter dat de bootjes op de reien niet langer mogen zijn dan 8 meter en breder dan 1,9 meter. De aluminiumbootjes zullen echter 50 centimeter langer zijn en 10 centimeter breder door de omvang van de batterijen onder de zitbanken voor de toeristen.

De nieuwe bootjes zullen milieuvriendelijker zijn omdat ze geen vervuilende uitstoot zullen hebben en geen motorlawaai zullen produceren. Door het lichtere gewicht van de bootjes zal ook de golfslag beperkter zijn en daardoor minder schade veroorzaken aan de kaaimuren.

Het Brugse stadsbestuur is niet van plan om elektrische bootjes op korte termijn te verplichten voor de uitbaters. Het bestuur gaat ervan uit dat de concessionarissen zelf zullen kiezen voor de meest milieuvriendelijke en meest rendabele oplossing. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier