Gemeenten rond Franse grens plaatsen camera’s in onderling overleg

Redactie KW

De burgemeesters van een aantal Franse, Waalse en Zuid-West-Vlaamse gemeenten hebben nog eens de verdere aanpak van de grenscriminaliteit bespreken. Zo willen ze in onderling overleg aan beide zijden van de landsgrens intelligente camera’s plaatsen, en elkaars bewakingsbeelden uitwisselen.

Autodiefstallen en homejackings, overvallen op handelszaken: de jongste weken en maanden kreunen de grensgemeenten onder een golf van criminaliteit. Om die efficiënt te kunnen bestrijden plegen de burgemeesters regelmatig overleg. Dat ze een voorstander waren van slimme bewakingscamera’s aan beide kanten van de grens lieten ze eerder al verstaan. Maar nu hebben ze een afspraak gemaakt om dat in onderling overleg te doen.

Het plan voorziet ook dat de beelden van de camera’s makkelijker uitgewisseld zullen worden. Dat moet zorgen dat er op het terrein vooruitgang kan worden geboekt in de dagelijkse strijd tegen criminaliteit. Maar daarmee is de kous niet af.

Ook op het vlak van het uitwisseling van informatie, dat nu vooral gestuurd wordt vanuit het coördinatiecentrum van politie en Douane in Doornik, moet het beter.

(AD/JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier