Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Langemark-Poelkapelle na 17 jaar goedgekeurd

Redactie KW

Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is gedeeltelijk goedgekeurd en dat is een opsteker van formaat voor de gemeente: de procedure sleept al aan sinds 1996.

Het GRS werd vroeger opgemaakt in functie van BPA Donkerweg. Die piste was verlaten, waardoor de kans op een definitieve goedkeuring dichterbij kwam.

De verwachting leefde dat eind augustus het verlossende nieuws van goedkeuring vanuit de provincie zou komen. Het is uiteindelijk een gedeeltelijke goedkeuring geworden waarmee gedeputeerde Franky Deblock zich akkoord heeft verklaard.

Goed nieuws voor extra woonkavels

Concreet start het gemeentebestuur nog dit jaar met de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen voor het creëren van extra woonkavels door onder andere het wooninbreidingsproject in de Poelkapellestraat, de bouw van het sociaal huis en de herinrichting en herbestemming van het vijverpark en stationsgebouw.

Bedrijventerrein en infrastructuur voor allerlei verenigingen

Binnen enkele maanden zullen ook de nodige RUP’s opgestart worden voor het ontwikkelen van een lokaal ambachtelijk bedrijventerrein ter hoogte van de Industriestraat en het creëren van extra woonkavels en de broodnodige nieuwe infrastructuur voor de jeugdverenigingen, muziek- en kunstacademie nabij de sporthal.

(pco)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier