Gemeentebestuur zoekt gemotiveerde leden voor de Noord-Zuidraad

Redactie KW

Het gemeentebestuur is volop bezig met de oprichting van een Noord-Zuidraad die het beleid van ontwikkelingssamenwerking in Lendelede moet coördineren en adviseren.

“Er zijn al een aantal kandidaturen, maar we kunnen best nog een aantal nieuwe krachten gebruiken. Mensen die effectief de handen uit de mouwen willen steken op dat vlak”, zeggen schepen van Ontwikkelingssamenwerking Bernard Fonteyne (CD&V) en secretaris van de Noord-Zuidraad Nathalie Deschacht.

Lendelede had vroeger zijn WOS, de Werkgroep OntwikkelingSamenwerking”, zeggen Bernard Fonteyne en Nathalie Deschacht. „En er werden heel wat gemeentelijke en andere initiatieven gesteund. Denk maar aan 11.11.11, de vzw Stortkinderen, Ecassef, steun aan inwoners die een band hebben met een ontwikkelingsland, steun aan ontwikkelingswerkers en priesters en dies meer. Maar na het ontslag van Luck Demets (Jong-Lendelede) uit de werkgroep omwille van medische redenen, vond het gemeentebestuur dat het tijd werd om, net als in vele steden en gemeenten in de provincie, een Noord-Zuidraad op te richten.”

Volgens de schepen van Ontwikkelingssamenwerking en de secretaris van de nieuwe Noord-Zuidraad zijn er nu al een viertal kandidaturen binnengekomen van gemotiveerde Lendeledenaren. „Maar er moeten er meer zijn. Vandaar onze oproep naar nieuwe kandidaten. De voorwaarden ? Uiteraard interesse hebben in ontwikkelingsamenwerking, minimum 18 jaar én Lendeledenaar zijn. Kandidaturen kan je met uw motivatie nog tot 1 september richten aan de Noord-Zuidraad van de gemeente of via e-mail Nathalie.Deschacht@lendelede.be.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier