Gemeentebestuur zet licht op groen voor herinrichting begraafplaatsen

Redactie KW

Het gemeentebestuur wil de begraafplaatsen in Oostkamp herinrichten en aanpassen aan de hedendaagse noden. De eerste begraafplaats die het gemeentebestuur onder handen zou willen nemen, is De Warande in Oostkamp. Tijdens de gemeenteraad van mei werden alvast de lastvoorwaarden en het bestek goedgekeurd.

„Begraafplaats De Warande is altijd een stijlvolle en rustige begraafplaats geweest, onder meer door de aanwezigheid van groen. Nu de nood aan uitbreiding zich opdringt, rijst ook de vraag hoe dit op deze begraafplaats en aansluitend ook op de andere kan gebeuren op een manier die tegemoet komt aan de huidige noden”, verduidelijkt schepen Lisette Vandeputte (CD&V).

Strooiweide

Volgens het bestuur moet een moderne begraafplaats niet alleen esthetisch verantwoord worden aangelegd, maar moet er ook aandacht zijn voor een verbeterde dienstverlening. „Zo moet er onder meer een plaats voorzien worden waar men op een waardige manier afscheid kan nemen. Er moet ook rekening gehouden worden met de toegankelijkheid van de begraafplaats, de locatie van de strooiweide en de afvalplaatsen voor groenafval”, somt schepen Vandeputte op. De kosten hiervoor zijn geraamd op 36.000 euro. (SW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier