Gemeentebestuur wil eigen kunstacademie

Redactie KW

Het gemeentebestuur zal stappen ondernemen om vanaf volgend schooljaar een eigen erkende kunstacademie te hebben. Deze zou meer dan 1.000 leerlingen tellen. Verder werd in de gemeenteraad beslist dat het gemeentebestuur helpt met de vzw ontmoetingscentrum Otegem met een liquiditeitstoelage. Zij sluiten 2008 met een negatief saldo af.

De gemeenteraad gaf eerst zijn goedkeuring aan de jaarrekening 2008 van de vzw Ontmoetingscentrum Otegem, met in ontvangsten: 24.605,39 euro en in uitgaven: 46.777,27 euro. De gemeenteraad nam akte van de engagementsverklaring en het actieplan van het oc en gaf de vzw goedkeuring verder te werken. Om te kunnen verder werken, zijn echter centen nodig. De gemeenteraad gaf de goedkeuring een liquiditeitstoelage van maximum 25.000 euro toe te kennen aan de vzw.

Aan de gemeenteraad werd principiële goedkeuring gevraagd voor oprichting van een autonome kunstacademie Zwevegem, en hiervoor bij het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap een erkenningdossier in te dienen. Cultuurschepen Ann Cosaert (CD&V – NVA): „Met de Academie voor Muziek en Woord en Beeldende Vorming zijn we nu een filiaal van de Academie van Harelbeke omdat er nooit een opportuniteit bestond om zelfstandig te zijn, gezien we te dicht bij Kortrijk gesitueerd zijn.”
Door een nieuw decreet van de Vlaamse Regering kan dat nu wel. Na goedkeuring kan gestart worden vanaf 1 september.

(GJZ)

Uitgebreide versie in de Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier